Как посещението на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин подпомага националната ни сигурност, попита от парламентарната трибуна председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов в декларация от името на група.

"Българските медии от вчера съобщават за предстояща в нашата страна визита на министъра на отбраната на САЩ. Причината на това посещение в Европа е фокусирано върху подкрепата на съюзниците на САЩ в Европа. Българското правителство не е способно да прозре, че съюзниците ни правят всичко необходимо да ни водят към един военен конфликт, в който ние нямаме роля, който се води по източната границата на Алианса и заплашва да превърне България във фронтова линия. Отбраната на страната ни се предоставя в момента в ръцете на чужди войски и чужди генерали", каза още Костадинов.

Костадинов настоява службите да разследват членовете на кабинета за контакти с чужди посолства

По думите му всички виждаме, случващото се в Украйна, а именно че умират хора и от двете страни. "Излиза, че според българския министър-председател независимостта е израз на страхливост, а зависимостта е повод за гордост", заяви още Костадинов.
БГНЕС