Снимката е илюстративна.
Снимката е илюстративна. / iStock/Getty Images
Тежка катастрофа в Смолян се размина като по чудо без жертви, след като 18 – годишен младеж излетя с управляваното от него "Рено Лагуна" и падна по таван във водите на река Черна.

Инцидентът става снощи около 21:30 ч. на ул."Петър Берон", на излизане от дясна крива, младежът загубил контрол над автомобила, преминал през разделителен остров - платното за насрещно движение и тротоар, и пропаднал по таван в реката.

Пиян водач предизвика верижна катастрофа

При катастрофата е ранен водачът, който е с натъртено дясно рамо, охлузни рани в областта на врата и главата и съмнение за комоцио, но без опасност за живота. Използван е обезопасителен колан. Колата е със сериозни щети. Пожарникари също участвали в спасителната акция, а днес се е наложил кран да вади колата от реката. При друга катастрофа вчера, 20-годишна жена от Смолян, с комоцио и охлузна рана на главата, след като лек автомобил „Мерцедес“, собственост и управляван от 24-годишния Д.С от с. Смилян, общ. Смолян, на лява крива навлиза частично в насрещна лента и удря лек автомобил "Фиат Улайс", управляван от 51-годишен шофьор от Смолян. Заради катастрофата, в неделя привечер се образуваха километрични опашки по пътя Смилян-Смолян.