„Коалиция за България” няма да подкрепи облекчения в хазарта
„Коалиция за България” няма да подкрепи облекчения в хазарта / БГНЕС
„Коалиция за България” очаква подкрепа при гласуването на основни закони от бъдещата парламентарна група, която ще сформират напусналите НДСВ депутати – това призна председателят на парламентарната група на левицата Михаил Миков след заседание на Изпълнителното бюро на БСП.

Миков уточни, че социалистите очакват отговорно участие в гласуването от страна на бившите жълти депутати на закона за създаване на Агенцията за национална сигурност, на Държавния бюджет на второ четене, както и на сформирането на Инспектората към Висшия съдебен съвет и като цяло подкрепа за приоритетите и приоритетните закони, заради които бе сформирана управляващата коалиция.

Миков призна, че соц.-ръководството е обсъждало случващото се в НДСВ на своето заседание. Той самият е разговарял с някои от отцепниците от жълтата партия, но очаква да получи по-голяма яснота за сформирането на новата парламентарна група и обявяването на нейната платформа.

Социалистите ще стиковат позиции по данъчните закони и бюджета на съвместно заседание утре на червената парламентарна група с участието на министри от квотата на левицата и коалиционни партньори от „Коалиция за България”, съобщи още Миков. Няма да подкрепим облекчения в хазартната дейност, уточни той в отговор на въпрос на Дарик.