Кметът - навигатор на рали
Кметът - навигатор на рали / netinfo

Кметът на София Бойко Борисов ще участва като навигатор в традиционното рали за хора с увреждания. Началото му е в 11 ч, като екипите ще стартират от пред Народното събрания. Купите за победителите ще бъдат връчени от американския посланик в България Джон Байърли.

Ралито за хората с увреждания е организирано по инициативата на легендарния пилот от Формула 1 Ники Лауда. Самият той има физическо увреждане. В ралито участват хора с физически, ментални и сензорни увреждания от цялата страна. Инициативата има интеграционен характер с цел да се изведат от изолация много хора с различен вид увреждания.

В трабанта на Александър Дубина от София ще седне като навигатор съпругата на бившия американски посланик Ричард Майлс. Ралито ще поведе "Лада" от Луковит, в която Бойко Борисов ще бъде навигатор. Финландският консул участва също като навигатор, а международният консултант от Великобритания Ана Шол и турският консул Олгун Ючекок са шофьори.

Тази година участие взимат 80 екипажа. Състезателите са разделени в 4 категории – под 1300 кубика и над 1300 кубика, мъже и жени. Програмата на ралито включва майсторско кормуване, а 50 километровият маршрут около София ще се оповести минути преди старта.

Вечерта в 19.30 ч. кметът Борисов ще открие първия в страната шоурум на ул. "Симеоновско шосе" 102 за продажба на свръхлуксозни автомобили. В изложбената зала ще бъдат представени чисто новото Bentley Continental Flying Spur и BMW М6.