Кметът на Пловдив: Мога да работя и с друго управляващо мнозинство
Кметът на Пловдив: Мога да работя и с друго управляващо мнозинство / снимкa: Sofia Photo Agency
Нямам притеснения от евентуална нова конфигурация в Общинския съвет на Пловдив, бих работил достатъчно гъвкаво и с различно от сегашното мнозинство, казва в официално изявление кметът Славчо Атанасов. То бе разпространено, след като шест десни партии, включително и настоящите коалиционни партньори на кметската партия ВМРО-ГЕРБ и „Атака” скочиха срещу нея и разкритикуваха остро общинската администрация за слаба работа.

Атанасов обаче подчертава, че разпадът на сегашната управляваща коалиция няма да е в интерес на пловдивчани, които са дали гласа си за нея. „Гордея се с членството си във ВМРО, макар да съм кмет на всички пловдивчани”, казва още Славчо Атанасов. Той заявява, че въпросите на коалиционната политика трябва да бъдат отправяни към политическото ръководство на неговата партия, но напомня, че съветниците в местния парламент би трябвало да гласуват по съвест, а не по партийни повели.

Славчо Атанасов за пореден път признава, че не е удовлетворен от администрацията си, но от друга страна твърди, че й е наложил сериозно темпо на работа.

Други новини от Пловдив