Кметът на Неделино открил празни бланки за дипломи в администрацията
Кметът на Неделино открил празни бланки за дипломи в администрацията / Sofia Photo Agency, архив

Кметът на Неделино Боян Кехайов е сигнализирал полицията за открити в Общинската администрация 15 празни бланки за дипломи за средно образование, съобщи самият градоначалник. Най-вероятно те са останали от времето на предишната общинска управа.

Според Кехайов е притеснително да се намерят подобни бланки в сградата, тъй като общината няма отношение към тяхното издаване и наличието им буди съмнения за възможна злоупотреба за фалшифициране на документи. Боян Кехайов е внесъл жалба в прокуратурата по отношение на друго странно наследство от предшественика си - липсата на документация от предишния мандат, особено по отношение на строителни обекти, за които има предположения за двойно финансиране.

Намерените бланки за дипломи са непопълнени със серийни номера. Те нямат място в общината, смята Кехайов, защото дори да са останали от дадено училище, те трябва да бъдат върнати по съответния ред в инспектората.

Празните дипломи са предадени на полицията, за да се провери дали някъде фигурират протоколи, че бланки с тези серийни номера са предадени.

Около 7 млн. лв. задължения и изчезнала документация наследява сегашната общинска администрация, твърди Кехайов. Той предполага, че от сградата на общината при предишния мандат са изнесли строителна и друга документация. Липсват множество документи, които в момента се изискват от прокуратурата във връзка с различни проверки и досъдебни производства около дейността на досегашните общинари.

Срещу бившия кмет на Неделино Стоян Беширов през 2015 г. бе повдигнато обвинение за престъпления по служба с данни за нанесени щети на общината за над 900 000 лв.