Георги Димов е с обвинение за длъжностно престъпление
Кметът на Божурище Георги Димов изтеглил кредит от 1 млн. лева за себе си, взел и кола на лизинг със заплата от 22 000 на година, каза говорителят на спецпрокуратурата Сийка Милева. Тя допълни, че той остава в ареста за 72 часа и вероятно до края на седмицата обвинението ще поиска от спецсъда постоянното му задържане.

След спецакция: Арестуваха кмета на Община Божурище, заместника му и секретаря

Димов беше арестуван вчера заедно със заместника му и началничката на отдела за имоти в общината. Те обаче ще излязат на свобода срещу парична гаранция, защото твърдели, че обяви за търг на апетитни терени са били публикувани. Именно заради тях беше арестуван и кметът. Обвинението твърди, че няколко фирми купили земята за 2,16 лв/кв.м. А съседни имоти се търгували по 40-50 евро. Една от фирмите купувачи била свързана с бащата на кмета, каза Милева.

Разследват кмета на община Божурище за 8 млн. лева

Сигналът за нередностите дошъл от председателя на общинския съвет. Прокуратурата твърди, че на сайта на общината само за час е била качена обява за продажбата на апетитните имоти. За това и кметът е обвинен в длъжностно престъпление.
БТА