/ БГНЕС

Много се надявам, че ще имаме правителство съвсем скоро. Надявам се, че до началото на следващата седмица ще имаме подписано коалиционно споразумение, а в края на другата седмица - правителство за следващите 4 години.Това заяви лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков преди началото на първото Народно събрание.

"Надяваме се да имаме парламент и правителство, които да бъдат за четири години", каза Петков. "Аз ще бъда предложение на ПП за премиер, но крайното решение ще се вземе от коалиционните партньори, когато подпишем споразумението", каза още Петков.

Той заяви, че ще предложат за председател на НС юрист, борец за каузи, работещ за международни организации. "Надяваме се нашите коалиционни партньори ще ни подкрепят", добави Петков.

ПП ще предложат Никола Минчев за председател на 47 парламент, обяви още лидерът на "Продължаваме промяната". От своя страна президентът Радев каза, че в понеделник ще обяви кога ще връчи първия мандат. Днес е важен ден за България, да пожелаем успех на нашите народни избраници в тяхната високо отговорна мисия, заяви президентът Румен Радев в парламента.

БГНЕС