Посланикът на Кипър у нас Негово превъзходителство Ставрос Августидис
Посланикът на Кипър у нас Негово превъзходителство Ставрос Августидис / netinfo
Кипър подкрепя напълно България за членство в Еврозоната
93918
Кипър подкрепя напълно България за членство в Еврозоната
  • Кипър подкрепя напълно България за членство в Еврозоната
България може да разчита на пълна подкрепа по пътя за членство в Еврозоната. Това заяви в интервю за Дарик радио посланикът на република Кипър Негово превъзходителство Ставрос Августидис. Според него икономиката на България се развива добре.
 
Томислав Дончев: ​Трябват ни правилните аргументи, за да влезем в еврозоната

"Българската икономика все повече се подобрява. Аз мисля, че чуждестранните инвестиции нарастват и правителството излъчва добри сигнали към инвеститорите. Смятам, че икономиката в България има много потенциал. Ситуацията ще става по-добре, ако българският кабинет, промотира предимствата на страната ви да се инвестира тук . Кипърски компании избюгяат да влагат капитали в определени райони. Но България не е такова място. Това няма да се случи тук, в България. Виждаме положителна тенденция", коментира Августидис.
 
"Всички данъци, които са ниски, са изгодни за инвеститорите", заяви посланикът в отговор на въпрос изгоден ли е плоският данък за кипърските инвеститори. "Ако погледнете Кипър сега и преди, ние имаме ниско данъчно облагане и използваме това, за да привличаме инвестиции. Моето мнение е, че такава е и ситуацията в България. По този начин се развива икономиката, отварят повече работни места. И това има позитивно влияние върху обществото", признава той.
 
Владислав Горанов: От присъединяването към еврозоната България може само да спечели
 

Посланикът на Кипър у нас Негово превъзходителство Ставрос Августидис
netinfo

Относно желанието на България да се присъедини към Еврозоната Ставрос Августидис е категоричен, че страната ни има пълна подкрепа от Кипър.

"Можете да разчитате на пълна подкрепа. Винаги сме подкрепяли България. Още преди страната ви да се присъединяваше към Европейския съюз, Кипър застана зад вас. Защото братските отношения са да приемеш някой, който не е от твоето семейство. Ние се намираме в сложен период за Европейския съюз и еврозоната. Но ако България върви стъпка по стъпка към тази цел, с търпение и постепенно тази цел ще стане факт", заяви посланикът.