Владислав Горанов
Владислав Горанов / БГНЕС, архив
От присъединяването към еврозоната България категорично може само да спечели, заяви министърът на финансите Владислав Горанов на конференция, на която бяха представени специфичните за България препоръки в рамките на Европейския семестър 2017.

Експерти за предимствата и недостатъците от влизането ни в Еврозоната

„На мен ми се иска, осъзнавайки, че само номиналните критерии не са достатъчни, да водим дискусия с политиците в Европа дали засилването и разширяването на еврозоната не трябва да бъде поставено като приоритет на фона на глобалните процеси в света“, заяви Горанов, цитиран от Труд. „От присъединяването към еврозоната България категорично може само да спечели“, добави финансовият министър.

Борисов: Ще въведем еврото, колкото може по-късно

В моя сектор мога да се пиша отличник. За част от дисбалансите не е важна само финансовата част. Напълно споделям, че пътят, който извървяхме през последните две години за стабилизиране на банковия сектор, е изминат до голяма степен. Отчитаме балансиран бюджет по европейската методология с огромен излишък по националната такава. Структурният баланс се подобри“, коментира Горанов.