Каварна три дни без вода, кметът глобява шефа на ВиК
Каварна три дни без вода, кметът глобява шефа на ВиК / снимкa: Sofia Photo Agency

Кметът на Каварна Цонко Цонев обяви, че ще глоби шефа на ВиК - Добрич. Причината е авария, която за три дни остави без вода каварненци и гостите на града.

„Няма да търпя подобно безхаберие. При следващата не навреме отстранена авария, започвам да глобявам Величко Василев, началника на ВиК-Добрич", каза Цонев. Глобата е регламентирана в наредбата за осигуряване на обществения ред, опазване на околната среда и собствеността на територията на Oбщина Каварна. През септември в наредбата предстоят промени и санкцията ще бъде от 1000 до 5000 лева.

„Преди две години пак имахме подобни проблеми. Тогава взех мерки и ВиК промени драстично отношението си към повредите", припомни каварненският кмет.

Той се закани, че ако "водният терор" продължи и по време на Мидения и рибен фест на 5,6 и 7 септември, ще натовари остатъците от мидите и рибата в два двадесеттонни камиона и ще изсипе боклука в двора на ВиК.

„Вината за аварията е на каварненска общинска фирма, която прекъсна захранващ водопровод в събота вечерта", заяви за Дарик Величко Василев. Той информира, че екипи на дружеството са работили цяла нощ и до обяд на другия ден, когато водоснабдяването е било възстановено. „Не съм се чувал с кмета на Каварна поне от два месеца и не съм информиран за проблеми с водоснабдяването там.