Катрин Тасева спечели още един медал от Световната купа по художествена гимнастика в София. Бронзовата медалистка от многобоя, взе и сребро от финала на топка, съобщава Gong.bg. Тя изигра много чисто композицията си, за което получи 19.950 точки.

Катрин Тасева с бронз в многобоя, Невяна Владинова остана осма
 
Титлата спечели Екатерина Селезньова от Русия с 20.700 точки. Трета се класира Линой Ашрам от Израел с 19.600. Другата ни представителка Невяна Владинова остана шеста с 19.100. За Тасева предстоят финалите на бухалки и лента. Владинова не успя да се класира за тях.

Златният ни ансамбъл триумфира в многобоя в София (ВИДЕО)
 

Ансамбълът на България пък остана шести във финала на пет топки на Световната купа по художествена гимнастика в София. Грациите ни допуснаха неточности в изпълнението си, като получиха оценка 21.050. Треньорът Весела Димитрова пусна контестация, която обаче бе отхвърлена.
 
Титлата спечели Беларус след 23.600, Япония се окичи със среброто след 23.250, а трети е Русия с 23.150. За Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Крякова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова предстои още един финал на обръчи и бухалки.
gong.bg