/ ThinkStock/Getty Images
Временно движението при 150-и километър на автомагистрала "Тракия" в посока София се осъществява в една лента заради катастрофа, съобщиха от АПИ. 

Голямото прибиране след серията почивни дни

Тежкотоварен автомобил с ремарке се самозапали тази сутрин малко преди 07:00 часа по пътя Карнобат-Венец и стана причина движението в този участък да се осъществява само в едната лента. Пожарът е загасен, съобщиха от Областното пътно управление. Налага се товарът от камиона да бъде пренатоварен на друг ТИР. 

Пускат движението по Южната дъга между „Младост” и АМ „Тракия”

Засилен трафик по магистралите и основните пътища се очаква в днешния ден, който е последен от трите почивни. Днес се възстановява движението по Южната дъга в участъка между квартал „Младост” в София и магистрала "Тракия". 

За улеснение на трафика движението в участъка от 6 км, който се реконструира, ще се осъществява двупосочно в платното, където не се извършват строителни дейности. 

Заради катастрофа временно е ограничено движението при 68-и километър на автомагистрала "Марица" в посока Хасково, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

От там препоръчват шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходен маршрут път I-8 през Свиленград - Харманли - автомагистрала "Марица".
nova.bg