/ ВМРО
Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов с коментар за наложените санкции от САЩ на бившия шеф на Агенцията за българите в чужбина Петър Харалампиев.

"Петър Харалампиев не е наш член. Преди два дни от Държавния департамент на САЩ огласиха имената на български граждани във връзка с участие в сериозна корупция и забраниха на тях и техните семейства да влизат в САЩ.

Прокуратурата се самосезира за шестимата санкционирани от САЩ (ВИДЕО)

В тази връзка Красимир Каракачанов беше помолен да коментира включването на бившия председател на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев и на бившия главен секретар на Агенцията Красимир Томов в списъка на лица със забрана да пътуват до САЩ.

Единият го познавам, на другия му чух името, когато беше обявен, нито съм го чувал, нито съм го виждал, доколкото знам е стар служител на Агенцията от много години, коментира Каракачанов. Какви са причините на САЩ да наложат подобни ограничения за пътуване - си е тяхна работа", каза той.

На въпрос дали Харалампиев е член на ВМРО, Каракачанов каза: "Мисля, че този въпрос го изяснихме още преди три години и тогава се уморих да повтарям, че не е наш член".

Политически реакции след санкциите на САЩ

Тогава имаше проверка на прокуратурата и на ДАНС, която много ясно каза, че нито някой от ръководството на ВМРО, нито самата партия сме замесени в тези неща, за които са повдигнати обвинения", посочи той.

"Не знам защо някои от политическите ни опоненти предимно се опитват да използват и да натрапват една лъжа, повтаряйки я хиляда пъти, да внушат на хората, че е истина. За съжаление, донякъде успяха, коментира лидерът на ВМРО. Така че няма какво да коментирам решения на органи на чужди държави", добави той.

Лидерът на ВМРО и бивш военен министър говори по темата на пресконференция, на която отговори на изнесени твърдения за работата на Министерството на отбраната в периода 2017-2021 г.
БТА