Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов благодари на всички, подкрепили партията.

„Месеци наред българските граждани бяха облъчвани, че ВМРО няма да прескочи бариерата, че ВМРО няма потенциал - благодаря на тези, които ни се довериха и ни подкрепиха”, посочи той. 

EXIT POLL: 7 партии влизат в новия парламент

Каракачанов беше категоричен, че ВМРО не би могла да се коалира с ДПС,
но е възможно обединение с други български партии. По-рано изявление направи и председателят на Предизборния щаб на партията Юлиан Ангелов.
 

„Искам да благодаря на всички българи от България и чужбина, които подкрепиха ВМРО. Мисля, че ВМРО направи една добра кампания - може би, най-добрата от всички политически сили в страната. Надяваме се крайният резултат да е още по-висок, когато бюлетините бъдат преброени”, каза Ангелов. 

Той посочи, че партията ще продължи с вижданията и тезите си. „Надявам се в следващия парламент българските партии, изключвам ДПС, да намерят обща позиция за десет важни приоритета за България и да работят за тях. Разделението не носи добро на никого”, добави още представителят на ВМРО. 

ВМРО: Ще се водят преговори, не ни плаши да сме в опозиция или в управление (ВИДЕО)

Ангелов обясни, че от партията не са получавали обаждания за съставяне на правителство. „Винаги ВМРО е участвало в управление само с изпълнение на предизборна кампания и с целите и задачите, които сме поставили за изпълнение.

Нямаме самоцелно искане за участие във власт. Напротив, ще отстояваме нашите виждания, които сме предложили”, заяви Ангелов. Председателят на предизборния щаб на ВМРО обясни, че не се плашат от това партията да е в опозиция или в управление. 
nova.bg