/ Дарик Пловдив
Каракачанов: Има лостове да се спре антибългарската пропаганда в Македония
100022
Каракачанов: Има лостове да се спре антибългарската пропаганда в Македония
  • Каракачанов: Има лостове да се спре антибългарската пропаганда в Македония
"Има лостове, с които да се спре антибългарската пропаганда в Македония" - това каза в Пловдив вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Освен взаимоотношенията между Македония и България, в града на тепетата той и депутатът от ВМРО Aлександър Сиди коментираха и провокативните билбордове, изобразяващи еднополова любов, предстоящите евро и местни избори, както и вдигането на заплатите на военнослужещите от Нова година.
 
Министър Каракачанов изрази съмнения, че e възможно след евентуално влизане на Македония в НАТО и Европейския съюз, да спре да изпълнява двустранния договор със страната ни. В него е записано, че България и Македония нямат никакви териториални претенции.

Каракачанов допълни, че спорните личности и събития в общата ни история ще бъдат оценявани на базата на научно доказани автентични исторически документи.

Toй съобщи още, че ще заведе дело за клевета срещу бившия служител на Дирекция „Българско гражданство” Катя Матева, която го обвини, че е свързан с корупционни практики в Държавната агенция за българите в чужбина.

Каракачанов
Дарик Пловдив

Министърът на отбраната потвърди, че от 1 януари заплатите на всички военнослужещи ще се повишат с 10% средно. Все пак обаче ще има диференциация в зависимост от изпълняваните длъжности във военните формирования.

Той изрази убедеността си, че коалицията "Обединени патриоти" трябва да се запази и за евроизборите и за местния вот през 2019 година, но засега не са обсъждани конкретни действия и личности за кандидатските листи.
 
На неделната среща с журналисти от воеводската организация обявиха, че ще внесат протестно писмо в община Пловдив за премахването на билбордовете срещу хомофобията, тъй като били провокативни. Все пак депутатът от ВМРО-Обединени патриоти  Александър Сиди изрази задоволството си, че един от транспарантите вече е свален.
 
Народният представител Александър Сиди обяви още, че стартира набирането на средства за изграждането на паметник на Тодор Александров на едноименната улица в пловдивския район "Южен". Всеки, който желае, може да направи дарение за инициативата, като идеята е монументът да бъде открит за годишнината от рождението на Тодор Александров - 4 март. Министерството на отбраната ще подпомогне инициативата като осигури материала от гилзи за изливането на бюста, допълни министър Каракачанов.
 
"Причината да се измести Музеят на авиацията от Крумово в Пловдив, не е за да се прави там карго летище, а да е по-удобен за посещение на гражданите". Това заяви още Красимир Каракачанов. Той уточни, че Министерството на отбраната е предоставило терен за осъществяването на тази идея.