Футболистът преди няколко месеца е бил диагностициран със заболяване на белия дроб
Капитанът на футболния "Левски" Живко Миланов анонсира новината, че преди три-четири месеца е бил диагностициран със заболяване на белия дроб. Именно това е причината той да прецени да спре своята сериозна футболна кариера. Положителното от Миланов, което се чу, бе, че проблемът не е "злокачествен" и лекарите са му дали уверение, че всичко може да е нормално, предаде Gong.bg.

„Преди 3-4 месец бях диагностициран със заболяване, което засяга белият ми дроб. Трябваше да прекратя кариерата си. Не искам да казвам какво е, но изчакахме толкова време, защото трябваше да се потвърди диагнозата. Докторите ме уверяват, че съм се отървал с най-лекото, но затова избрах този мач днес да е последният и да не играя приятелски, колкото да се каже, че приключвам. Исках да си свърша кариерата, когато искам аз, а не нещо да ме откаже, така че това беше. Оттук нататък и аз ставам фен и ще гледам отстрани”, коментира разплаканият Миланов пред събралите се журналисти в микс-зоната.
 

БГНЕС


"Искам да благодаря на семейството ми, искам да кажа, че ги обичам, на всички хора от Левски, които са ми дали възможност да играя за този велик отбор. Преди 3-4 месеца бях диагностициран със заболяване, което засяга белия ми дроб, трябваше да прекратя кариерата си, затова трябваше да мине време", коментира разплакания Миланов.

"Исках да свърша кариерата си, когато реша аз, а не нещо да ме отказва, вече ставам фен, няма да се занимавам професионално с футбол. След като почти 25 години от живота са ми преминали във футбола със сигурност ще продължа да се занимавам с него. Не искам да определя хубави мигове, имал съм много, най-хубавият миг беше, когато ме извикаха да тренирам с първия отбор, те трябва да поучат от това и да помислят за раздаване, а не за някой странични неща. Виждам като мой наследник Ивайло Найденов, момче от школата, има качества, може да ги развие".
gong.bg