Кандидат на БСП печели изборите в Патреш, ГЕРБ губи в Мосомище
Кандидат на БСП печели изборите в Патреш, ГЕРБ губи в Мосомище / снимкa: БГНЕС
Кандидатът на БСП Иван Маринов бе избран за кмет на село Патреш, община Павликени на втория тур от частичните местни избори.

Маринов спечели 297 от гласовете на съселяните си или 76,15 процента. Съперникът му на балотажа Цветан Гачовски от предизборна коалиция „За Патреш”, сформирана от СДС, НДСВ, събра 79 гласа или 20, 26 процента.

Гласували са 390 души от общо 534 избиратели.Избирателната активност от 73 процента бе по-малка в сравнение с първия тур, когато излязоха да гласуват 80,41 процента от хората в Патреш.


Анна Донкова печели вота за кметския пост в село Мосомище. По данни на членове в трите Секционни избирателни комисии Анна Донкова е с преднина 2 гласа пред опонента й Иван Ламбрев, участвал на балотажа.

Все още Общинската избирателна комисия не е отчела официално изборния резултат, съобщиха за Дарик. От преброените бюлетини, пуснати в трите секции в Мосомище, става ясно, че за Анна Донкова са гласували 683-ма жители в селото, а за Иван Ламбрев - 681 имащи право на вот. Общо обявените за невалидни бюлетини са 87, като от тях 53 са били за Ламбрев и 34 за Донкова.

От щаба на загубилия кметския вот Иван Ламбрев, който е кандидат от партия ГЕРБ, заявиха пред Дарик, че още в понеделник ще депозират жалба за оспорване на изборния резултат в Административен съд - Благоевград. Едно от основанията е техническата грешка при отпечатване на бюлетините.