Камиони блокираха бул. "Цар Освободител" пред Народното събрание. В района има и засилено полицейското присъствие.

Коалиционни драми: Депутатите отново отложиха решението за АПИ

Превозвачите недоволстват от поредното отлагане на ремонтите по пътищата. Те паркираха пет ТИР-а пред главния вход на парламента.

Протестът е заради опасността от настъпване на невъзможност за Агенция „Пътна инфраструктура“ за осъществяване на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа. От няколко дни в управляващата коалиция има напрежение заради отказ на управляващите да разрешат на АПИ да предоговори договорите, така че моментът на прекратяване на действието им е да бъде обвързано със сключването на нов договор в резултат на откритите през настоящата 2022 г. процедури по Закона за обществените поръчки.

протест камиони
БТА

При превозвачите на площада дойде и министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов. "Моето място е тук", категоричен бе той. "Аз не съм министър на една или друга партия, аз съм министър за тези, за които съм избран", добави той пред участниците в протеста.

протест камиони
БТА


В петък сутрин депутатите отново отложиха решението на проблема с АПИ. Предложението за това дойде от "Продължаваме Промяната". "Ще го гледаме, когато всичко се изясни по него", уточни депутатът от ПП Константин Бачийски.

Заради споровете около АПИ: „Продължаваме Промяната“ провалиха заседание на бюджетната комисия

Тошко Йорданов от ИТН репликира, че два дни стават за смях. "Емоционалното състояние на г-н Бачийски е хубаво нещо, но преди малко министър-председателят каза, че това е необходимо. То не е незаконно", каза още Йорданов.

протест камиони
БТА

БГНЕС/БТА