Заседанието на бюджетната комисия в парламента се провали за втори пореден ден. Причината е липса на кворум. На комисията не отидоха депутатите от „Продължаваме Промяната” и БСП, предаде NOVA.

Не е отишъл и вицепремиерът Асен Василев, въпреки че първа точка в заседанието трябваше да е с въпроси към него.

Караджов се качи в ТИР и заяви: Шофьорите са като на война - отиват и не знаят дали ще се върнат

„Продължаваме промяната и БСП не присъстват на комисията. Няма го и министърът на финансите, нито екипът му”, заяви Кирил Ананиев.

На заседанието трябваше да се гледа точката за решаване на проблема с Агенция „Пътна инфраструктура”. По-рано в пленарната зала тя бе отложена за утре, след като се оказа, че не е била разгледана в сряда от комисията по бюджет и финанси.

АПИ обяви обществените поръчки за ремонт и поддържане на републиканските пътища
 

Това предизвика напрежение в управляващото мнозинство. Спорната точка предвижда предприемане на действия във връзка с констатирана опасност от настъпване на невъзможност за Агенция „Пътна инфраструктура“ за осъществяване на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа. Предложението е АПИ да предоговори действието на договорите, така че моментът на прекратяване действието на договорите да бъде обвързано със сключването на нов договор в резултат на откритите през настоящата 2022 г. процедури по Закона за обществените поръчки.