Софийския градският съд остави в ареста 70-годишния мъж, обвинен за опит за умишлено убийство на медицинска сестра в столична поликлиника. С прокурорско постановление той първоначално беше задържан за срок до 72 часа.

По време на съдебното заседание стана известно, че Владимир Дилков е задържан от граждани до идването на полицията. Камери в лечебното заведение са снимали обвиняемия в поликлиниката. Затова и съдът сподели доводите на прокурора, че са налице достатъчно доказателства, които водят до извод за обосновано предположение за авторството на престъплението, за което е привлечен обвиняемият.

Прокурорът по делото коментира, че има индикации престъплението да е извършено заради работата на жената като медицински специалист.


На косъм от смъртта: Медицинска сестра е с 5 прободни рани след нападение в София (ВИДЕО)

СГС отчете и последователността на действията при извършване на престъплението, а именно: Мъжът старателно се е дегизирал, извършил е опита за убийство, след което е изхвърлил ножа. Съдът прие, че е налице и реална опасност от извършване на друго престъпление, поради което определи като подходяща най-тежката мярка за неотклонение.  

медицинска сестра арестуван
Булфото

62-годишната жена беше ранена с нож в понеделник следобед от свой близък. Нападението се случва пред очите на пациенти в коридора на поликлиниката, включително деца.


Нападателят преминал спокоен през коридора с пациенти, след което влязъл в солната стая, където работела и медицинската сестра. На ръцете си имал ръкавици. След това се чули викове: „Помощ, пуснете ме”. „Мъжът излезе с нормален ход, след него изтича жена от персонала, която започна да крещи: „Хванете го този, той наръга жена с нож”, разказа свидетелка на случилото се.

След нападението с нож в столично ДКЦ: Какво е състоянието на ранената сестра
 

медицинска сестра арестуван
Булфото


70-годишният нападател бе задържан край поликлиниката. Минути преди да бъде отведен от полицията, той отрече да е извършил деянието.

Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.