70-годишен нападна медицинска сестра с нож на работното ѝ място в 22-ри Диагностично консултативен център в квартал „Гео Милев” в София. Това се е случило малко след 15 часа в понеделник, предаде NOVA. Пациентката е транспортирана от екип на ЦСМП с анамнеза за получени прободни наранявания, съобщиха от ИСУЛ.

При прегледа в Спешно отделение лекарите установават 3 прободни наранявания в областта на дясна гръдна половина, едно в дясната ръка и едно в областта на дясно коляно. Установено е, че нараняванията не проникват в гръдната и коремната кухина. Имало е обилно кървене, което е наложило извършване на временна хемостаза, след което жената е въведена в операционната. Там е извършена ревизия на раните и дефинитивна хемостаза, като се установява кървене от артериален съд в паренхима на млечната жлеза.

В момента пациентката е настанена в Интензивното отделение на Клиниката по хирургия на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. В ранния следоперативен период е спокойна, в стабилно състояние.

Нападнатата е с пет прободни рани, но в стабилно състояние. Според лекари сантиметър-два са спасили жената от смъртта.

„Не съм нападал никого”. Това заяви ексклузивно за NOVA 70-годишният мъж, задържан за нападението с нож над медицинска сестра в София.

NOVA


Мъжът слязъл в приземния етаж и нападнал 60-годишната медицинска сестра. Нападателят е арестуван в района на поликлиниката. На въпрос употребил ли е алкохол, заяви: „Днес ли? Не помня”.

По непотвърдена официално информация нападателят и жертвата се познават.