Роженски манастир нападение свещеник крадци маскирани
Роженски манастир нападение свещеник крадци маскирани / БГНЕС
Пациентка нападна медицинска сестра в Спешно отделение
99165
Пациентка нападна медицинска сестра в Спешно отделение
  • Пациентка нападна медицинска сестра в Спешно отделение
Пациентка заскубала и ударила медицинска сестра в Спешно отделение към Областната болница в Пазарджик. Инцидентът е станал вчера, а куриозът е, че след това нападателката пак се върнала да търси лекарска помощ.

Най-грозното е, че атакуваната служителка Гинка Лютова е на преклонните над 60 години, които обаче не събудили уважение у 42-годишната Албена.
 
Нападателката има редица диагнози, сред които и диабет. Поне по десетина пъти месечно търси помощ от спешните медици. Винаги е особено агресивна, плаши не само тях, но и останалите пациенти, разказа д-р Албена Петкова от отделението. Скандалите вдига, когато й предложат психиатрична помощ, тъй като се вижда, че очевидно има нужда от такава.

Вчера се оплакала от болки в стомаха и гадене. Направени й били необходимите прегледи и изследвания, като отново й предложили да я види психиатър. Тя обаче тръгнала да си ходи, а на излизане изляла гнева си върху сестрата, която в този момент работела с друг болен. А по-късно вечерта се върнала при следващата смяна, явно очаквайки да получи различно отношение, въпреки поведението си.

Нападнатата медицинска сестра няма наранявания, но е изплашена и огорчена от незаслужено изядените шамари. Ръководството на лечебното заведение все още се колебае дали да съди нападателката. Вече се водят няколко подобни дела след подобни прояви, едно от които – срещу Димитър Костадинов, младеж от село Момина Клисура, сбил се с доста по-възрастни лекарка и охранител.

Предстои съдът да постанови на Албена принудително лечение в Държавната психиатрична болница. За целта служителите на реда и магистратите ще търсят съдействие от близките и роднините й. В случай, че откажат, могат да помогнат съседи и познати. Процедурата обаче е дълга, а междувременно агресивната жена е в правото си да посещава Спешно отделение с всички рискове още някой от персонала да пострада.