Мъжът е задържан за до 24 часа
Пореден случай на агресия над медицинско лице в Перник. Сестра от болницата в града е била нападната от пациент, докато се опитва да зашие раните му. Случаят е от понеделник следобед, предава NOVA.

Пострадалата е приета в „Неврологично отделение”. „Тя е изключително огорчена, защото в тези условия е много трудно да се работи. Вместо да се получи признание, те получават юмруци и ритници”, каза д-р Даниела Стойчева.

Родители нападнаха медик в болницата в Шумен (ВИДЕО)

Д-р Иво Велев е колега на нападнатата сестра. Той обясни, че пациент в нетрезво състояние с порезна рана на ръката е влязъл в кабинета. „В един момент колегите, които са били вън, чуват писъци. Сестрата е намерена повалена на пода, ритана и удряна”, поясни медикът.

Говорителят на ОД на МВР - Перник Венцислав Алексов коментира, че на място веднага са пристигнали екипи на полицията. По първоначални данни агресивният пациент е употребил алкохол.

Причината за агресията тепърва ще се установява. Мъжът е задържан за до 24 часа.

Служебният здравен министър д-р Асен Меджидиев коментира случая. "Трябва да има бързи производства и сериозни законодателни промени, за да защитим персонала си", каза той. 

Лекарският съюз е осъществил обучение на медицински персонал в Самоков в психологически аспект как да се предотвратят и да не се предизвикват случаи на насилие, обясни още министърът. 
nova.bg