Агресия и насилие срещу лекар в кабинета му в русенското Ново село. Видео с нападението беше излъчено на живо в социалните мрежи. Има вече задържан, съобщиха от полицията. А от Българския лекарски съюз са възмутени и ще сезират прокуратурата. 

На кадрите се вижда как двама души влизат в кабинета на д-р Ивайло Иванов, започват да го снимат, като му задават въпроси. В присъствието на медицинската сестра се стига до физическа агресия, придружена от вербална. 

По информация на NOVA един от нападателите е Венцислав Ангелов, известен с прякора Чикагото. А причината за нападението - поставена ваксина.Той е задържан за 24 часа от полицията. Предстои във вторник със случая да се занимава Прокуратурата, която да прецени дали да повдигне обвинение на мъжа и да удължи ли задържането му до 72 часа. 
 

Венцислав Ангелов твърди, че лекарят го е нападнал първи. 

”Защото нямат съгласно европейските изисквания център, който поставя ваксинация, защо нямат кратка характеристика на всички продукти наречени ваксина, отвън на таблото хората да четат”, заяви Венцислав Ангелов- Чикагото. Той отрича да е нападнал лекарят: „Той ме удари през телефоните и ми счупи носа. И аз тогава оставих телефоните и тогава виждате какво става. Не го душа, аз го хващам, той продължава да ме налага, смъкваме се на земята  - продължава да ме удря  и аз му казах да спре”.

Д-р Ивайло Иванов категорично отрече да е упражнил физическо насилие над Венцислав Ангелов.

Мъж удари лекар и нападна шофьор на линейка в Перник

Междувременно Българският лекарски съюз (БЛС) сезира прокуратурата и настоява за незабавни действия от страна на компетентните органи заради упражнената вербална и физическа агресия срещу д-р Ивайло Иванов в кабинета му, съобщиха от пресцентъра на БЛС.

"БЛС няма да търпи лекари да бъдат унижавани, подлагани на тормоз и душени, докато се опитват да си вършат работата и настоява законът да бъде приложен с цялата му строгост. Пороят от обидни думи, придружени със закани за убийство и затвор, размяната на юмруци и опита за душене на медицинско лице са недопустими", пишат от Лекарския съюз.

Съсловната организация е категорична, че подобна агресия е грозна, унизителна, крайно неприемлива, прекрачва всички граници на нормалността и настоява за бързи действия от страна на прокуратурата.

"БЛС се ангажира с юридическата защита на д-р Ивайло Иванов, както и на всеки друг лекар, който е подложен на насилие. Цялата организация, с всички налични ресурси, ще направи необходимото, за да бъдат подведени под отговорност виновните", допълват от БЛС.

Пациент се нахвърли на медици от Спешна помощ (ВИДЕО)