„Не съм нападал никого”, това заяви пред NOVA 70-годишният мъж, задържан за нападението с нож над медицинска сестра в София.

Случаят е от вчера следобед, когато в 22-ри Диагностично консултативен център в квартал „Гео Милев" нахлу мъж и нападна с нож 60-годишната медицинска сестра. Той бе арестуван в района на поликлиниката. 

По непотвърдена официално информация нападателят и жертвата се познават. Според лекари целта на мъжа е била убийство. 

„Нанесъл ѝ е прободни рани. Тя работи в солна стая. Не мога да кажа дали се познават, не знам”, обясни работеща в ДКЦ-то.

На косъм от смъртта: Медицинска сестра е с 5 прободни рани след нападение в София (ВИДЕО)

Пострадалата жена е настанена в болница ИСУЛ. Оттам обясниха, че състоянието ѝ е стабилно.

От болницата допълниха, че жената е с 3 прободни наранявания в областта на дясна гръдна половина, едно "защитно" нараняване в дясната ръка и едно в областта на дясно коляно. Нараняванията не проникват в гръдната и коремната кухина.

"От нараняването в областта на дясна млечна жлеза обаче е имало обилно кървене, което е наложило извършване на временна хемостаза, след което жената е въведена в операционната. Там е извършена ревизия на раните и дефинитивна хемостаза, като се установява кървене от артериален съд в паренхима на млечната жлеза", съобщиха лекарите.

В момента пациентката е настанена в Интензивното отделение.

Предстои на нападателя да бъде повдигнато обвинение. Мотивите за дръзкото посегателство все още се изясняват.