Камен Пенков: МВР опитва да се изчисти от бацилите и вирусите
Камен Пенков: МВР опитва да се изчисти от бацилите и вирусите / снимка: Sofia Photo Agency
„Арестът на генерал Илия Илиев е част от стремежа на ръководството на МВР да се изчисти от бацилите и вирусите, проникнали в системата”, каза заместник-министърът на вътрешните работи Камен Пенков във Велико Търново. Той бе в старата столица, за да връчи ключовете на 20 нови автомобила на Областната дирекция на полицията.

„Още през 2005 година ние заявихме, че няма да има недосегаеми нито в администрацията, нито в Министерството на вътрешните работи, независимо от поста, който заемат”, каза още Камен Пенков.

Според заместник-министъра твърденията на опозиционните депутати, че генерал Илиев е арестуван, за да не бъде изслушан от парламента, не отговарят на истината, а са опити за извличане на политически дивиденти.

Заместник-министърът добави, че не е бил изненадан от задържането на генерал Илиев, но не пожела да коментира защо с мотива, че е коректен човек. На въпроса очаква ли още арести в системата на МВР Камен Пенков каза: Тук мога да ви отговоря малко иносказателно. Моят дядо беше уникален човек, сутрин излизаше, поглеждаше небето и казваше: „Днес или ще вали, или няма”. И винаги беше прав”.

Други новини от Велико Търново