/ iStock/Getty Images
Политически лидери у нас отправиха поздравления към хората за 2023 година. 

С видеоклип в профила си във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пожела "здраве, здраве и пак здраве".



„Честита Нова година! Пожелавам на всички да бъдем здрави и да запазим надеждата в себе си!“ - това пожела още вчера лидерът на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков във Facebook с видео, на което кара сърф. 

„Не беше лесна година: войната, която се случи недалеч от България, инфлацията, привнесена отвън също, но се случиха и много хубави неща и не трябва да ги забравяме и пропускаме“, заяви Петков, облечен в екип, запътвайки се към морето. Сред тях той изброи намирането на малкия Сашко в Перник, участието на хиляди доброволци в карловско за преодоляване на последиците от наводненията.

„Нещо, което не беше толкова забележимо, но беше много позитивно – страхът започна да отстъпва. Манипулатори, които използваха страха, започнаха да усещат, че това не е инструмент, с който могат да управляват българските граждани“, заяви Петков. Сред страховете той посочи спирането на газа от Русия, че ще понесем жертви от войната в Украйна, ако сме част от демократична Европа и др.

„Това не се случи. Страхът започна да отстъпва. Когато той започва да отстъпва, манипулациите спират. А когато манипулациите спират, надеждата идва. Поглеждам към следващата година с много надежда и се надявам, че и вие ще я запазите, защото България може да бъде едно позитивно място, в което всички ние да се гордеем, че сме българи“, пожела Петков. 



Поздрав с думите: "За много години, братя българи! Живи, здрави и кой ни мрази, под нас да лази!", отправи и лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.



Изпращаме 2022 година - трудна и предизвикателна година. Родината ни беше изправена пред изпитания, българските семейства понесоха тежестта на кризите, но винаги в трудни моменти сме показвали силата на българския дух, посочи председателят на БСП Корнелия Нинова в поздравителен видеоклип, качен на страницата й във фейсбук.

"Нека посрещнем 2023 година с вяра, надежда и решителност, че можем да я направим заедно по-добра. Пожелавам да спрем войната и да има мир, да има спокойствие и сигурност, във всеки български дом да има топлина, любов и разбирателство", каза Нинова. 

"Нека да е честита, мирна, здрава и плодородна 2023 година", допълни лидерът на БСП. 



"Бъдете здрави, свободни и мечтаещи хора! Да бъдем благодарни, че България е част от свободния и демократичен свят. Нека заедно превърнем родината си в модерна европейска държава! Да ценим крехката си демокрация и да помагаме на тези, които воюват за своята свобода", отбелязва в пожеланията си съпредседателят на "Демократична България" (ДБ) Атанас Атанасов.



"Пожелавам през новата година да бъдем безкомпромисни към лъжата. Да намерим пътя към истината. Да бъдем заобиколени от открити хора. Да стигнем до правилните решения в името на нашите семейства, общество и Родина", написа в социалните мрежи лидерът на "Български възход" Стефан Янев.



Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пожелава здраве и благополучие, мир и просперитет. 

"Изминалата година беше година на поредното изпитание пред всички нас като общество и държава, тя върна кошмара на войната в Европа и създаде несигурност пред мирното бъдеще на човечеството повече отвсякога в най-новата ни история. И в същото време всички тези бедствия, кризите, пандемията, човешкото страдание ни предоставят и поредна възможност да се поучим от грешките си и да направим правилните избори и като общество да се справим с разединението, разделението и противопоставянето", посочи Карадайъ .

"Нека посрещнем новата 2023 година с по-голяма надежда за обединение и работа с общи усилия в името на по-доброто ни бъдеще", допълни още лидерът на ДПС.