/ БГНЕС
Относително спокойно е преминала нощта за пациентите, пострадали вчера при катастрофата до Вакарел, които бяха настанени в столичната Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Света Анна", както и за пациентите от инцидента, които са в "Пирогов".
 
Те са обезболени и контактни, заяви дежурният лекар в Клиника по анестезиология, реанимация и интензивно лечение д-р Генджелиев. Все още, обаче състоянието им е критично.
 
Вчера в болницата са направени операции на шест от пациентите (три жени и трима мъже). Около 22 часа снощи приключи операцията на най-тежко пострадалата пациентка. По-рано през деня лекарите от Клиниката по лицево-челюстна хирургия оперираха жената с тежка рана на скалпа. Мъжете, които са били оперирани, са имали фрактури на горни крайници. При единия от тях фрактурата е била открита, но хирурзите са успели да спасят ръката.

Всички новини около катастрофата на АМ „Тракия“ можете да следите тук

Нощта е преминала спокойно и за тримата пациенти, които постъпиха в "Пирогов" след тежката катастрофа край Вакарел. Всички те са без непосредствена опасност за живота към момента, съобщиха от пресцентъра на болничното заведение.
 
13-годишното момче, което е настанено в Детска реанимация, е в стабилно състояние, съобщи изпълнителният директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" проф. Асен Балтов. То е на спонтанно дишане, в съзнание. Днес ще му бъдат направени контролни изследвания.
 
Майката на момчето също е добре. Тя е настанена в травматологията на "Пирогов". Другата пострадала жена остава в хирургията на "Пирогов" в стабилно състояние.

Двамата мъже, които бяха откарани в "Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда", са в стабилно състояние, съобщиха от лечебното заведение. И двамата пациенти са с фрактури на глезените. Били са оперирани в следобедните часове на вчерашния ден и днес започват обичайната възстановителна програма след такива травми. Имат мекотъканни охлузвания и натъртвания, които не влияят на общото им състояние.
 
През Спешното приемно отделение на "Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда" са преминали и две жени, пострадали в инцидента. Те са отишли със собствен транспорт, имали са леки травми и след обстоен преглед са освободени за домашно лечение.