Пороен дъжд валя в Ловешко в понеделник вечерта. Северната индустриална зона на града и четири села са под вода. Дъждът валял в продължение на 40 минути и превърна главни улици на
два квартала в реки, информира NOVA.

Едно от най-сериозно засегнатите села е Соколово. Кметът Милчо Марино заяви, че в населеното място има наводнени къщи. За известно време главният път бил непроходим. С отпуснати от държавата 230 000 лева настилката на част от участъка вече е поправена.

Частично бедствено положение в Старозагорско и Горна Оряховица

Заместник-кметът на Ловеч Даниел Колев пък отрече появилата се информация, че в областта има прелял язовир или скъсана язовирна стена.

Междувременно продължава разчистването и дезинфекцията на пловдивските болници, които бяха наводнени след бурята в неделя вечер.

Хлад и жега ще се редуват през юни

За днес отново е в сила жълт код за интензивни валежи в 15 области на страната. Очакват се и гръмотевични бури в цяла Западна България. Предупреждението важи за обилни валежи важи за: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Габрово, Ловеч, София и София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кърджали.