Кабил свика извънредно заседание на фонд Земеделие
Кабил свика извънредно заседание на фонд Земеделие / netinfo

Министърът на земеделието и горите Нихат Кабил свика извънредно заседание на Управителния съвет на Държавен фонд "Земеделие" по молба на изпълнителния директор Асен Друмев.

От пресслужбата на Министерството на земеделието и горите съобщиха, че Друмев е подал молба за 60-дневен платен отпуск, считано от 8 март, който е разрешен.

Молбата на Асен Друмев е свързана с дознание на ГДБОП, въз основа на което на 5 март е привлечен като обвиняем за сключена неизгодна сделка. Пред Управителния съвет на Държавния фонд Друмев поясни, че излизайки в отпуск, временно се самоотстранява от длъжност, като негова воля и желание е да не възпрепятства съдебните процедури. През първите 30 дни от отпуска на Асен Друмев длъжността му ще се изпълнява от заместник-изпълнителния директор на фонд "Земеделие" Радослав Иванов, а във втория период - от заместник-изпълнителния директор Ализан Яхова.

Министър Кабил съобщи пред членовете на Управителния съвет, че ще поиска извънреден одит от страна на Сметната палата, който да установи правомерността на разходваните средства за изграждане на Разплащателната агенция.