К. Тренчев: Проблемът с „Топлофикация” може да изкара хората на улицата
К. Тренчев: Проблемът с „Топлофикация” може да изкара хората на улицата / netinfo

Проблемът с „Топлофикация” може да изкара хората на улицата, предупреди лидерът на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев. Той подписа в Народното събрание споразумение за сътрудничеството със СДС.

Според Константин Тренчев хората протестират само когато имат проблеми, затова въпросът с „Топлофикация” може да взриви общественото недоволство. Той смята, че трябва да се разделят коректните от некоректните платци към дружеството, защото едните страдат за сметка на другите.

Константин Тренчев каза още, че редовните абонати на дружеството имат право по съдебен ред да си търсят правата. Въпросът защо задълженията на „Топлофикация” са толкова големи не е проблем на нейните ползватели, категоричен беше той. Според него управляващите трябва да се намесят в разрешаване на кризата в дружеството.

Междувременно депутати от ССД предложиха да се намали броят на народните представители от 240 на 160 с промяна в конституцията. От партията ще започнат консултации с останалите парламентарни сили за внасяне на такава поправка.

Народните представители от ССД внесоха проект за изменение на закона за избор на народни представители. С него се въвежда смесена избирателна система – половината от депутатите да се избират мажоритарно, а останалите – с партийна листа.

Според ССД в разпределението на мандатите трябва да участват партии или коалиции, получили повече от 4% от гласовете или имащи поне двама мажоритарно избрани кандидати.