/ БГНЕС
В 17:00 ч. днес изтича срокът, в който ръководителите на заведенията, домовете и специализираните институции, както и на местата за лишаване от свобода и за задържане, да уведомяват писмено кмета на общината за образуването на секция на чиято територия ще домува плавателният съд, съобщават от ЦИК.

В лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги, както и в местата за лишаване от свобода и за задържане, и на плавателни съдове под българско знаме, съответният ръководител или капитанът на плавателния съд образува избирателна секция при наличието на не по-малко от 10 избиратели, настанени в тези заведения или на борда на плавателния съд, изразили писмено или устно желание за гласуване. Избирателните списъци се съставят и подписват от ръководителите на тези заведения съответно от капитаните на плавателните съдове.

Избирателните списъци за гласуване в местата за лишаване от свобода и за задържане се съставят и подписват от съответния ръководител като самоличността на задържаните, спрямо които няма влязла в сила присъда се установява от личните им дела.

Не по-късно от 17.00 ч. ръководителите на заведенията и домовете чрез кмета на общината по местонахождение на заведението или дома трябва да уведомяват органите за включените в списъка избиратели с оглед на заличаването им от избирателните списъци по постоянния им адрес преди предаване на тези списъци на секционните избирателни комисии. Уведомяването се извършва чрез изпращане на копие от изготвения избирателен списък, по телефон, факс или електронна поща.
БГНЕС