Изправиха хора от Катуница на детектор на лъжата за пожара
Изправиха хора от Катуница на детектор на лъжата за пожара / снимка: DarikNews.bg, Пловдив

Все още не е ясно кой е запалил сградата на фамилия Рашкови в Катуница. Няма задържани за палежа. Вчера повторно бяха разпитани четирима души от селото - Веселин Христов, вуйчо на прегазения Ангел, Димитър Васев, Илия Дживондов и Петко Кирчев. Този път разпитът е бил на детектор на лъжата. На четиримата са взети натривки, но от полицията не са им казали резултатите от полиграфа. Снощи пред РУП-Асеновград е бил забелязан и синът на Кирил Рашков Ангел.

Пожар унищожи част от покрива и помещения в сграда на фамилия Рашкови в Катуница. Огънят е избухнал в сряда през нощта в гъбарника на покойния син на Кирил Рашков Иван. Унищожени са и три стари коли на фамилията и 1500 бали слама. Според разследващи пожарът е умишлен, тъй като огънят е обхващал всички страни на огромната сграда.

Хората в Катуница смятат, че някой от фамилия Рашкови е предизвикал пожара, за да създадат напрежение в селото. Адвокатът на Кирил Рашков Васил Марков твърди, че Веселин Христов и хората му са запалили сградата и автомобилите. Марков, който е бивш полицай, е категоричен, че зад всичко случило се в Катуница стоят МВР и Изпълнителната власт.

Други новини от Пловдив