/ iStock/Getty Images
Изпращаме работната седмица с облачно време. През деня ще духа умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са предимно между 7° и 12°, а максималните ще бъдат между 16° и 21°, в София - около 16°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, след обяд - предимно значителна, но ще се задържи без валежи. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 17° и 19°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

Времето през октомври: Температури от -5 до 32 градуса

Над планините облачността ще е предимно значителна, но ще е почти без валежи. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра - около 5°.

В събота ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Облачността от запад ще се разкъсва и намалява, а над Източна България ще е все още предимно значителна и на отделни места там е възможно да превали слаб дъжд. Минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните - между 14° и 19°.

В неделя времето ще е предимно слънчево. Сутринта на места в котловините ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност. Дневните температури ще са с два-три градуса по-високи.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.
НИМХ