Оттук нататък всички изявления на премиера Борисов ще бъдат придружавани и от жестомимичен превод. Това заяви министър-председателят в началото на извънредното събрание на МС, на което вече присъстваше жестомимичен преводач.

"Освен това вече и на щаба на брифинга сутрин ще присъства госпожа Димитрова, тъй като е много важно всички хора, които не ни чуват, да могат да ни разбират, да не изпадат и те в паника, така че винаги да има жестомимичен превод. Особено ако има нещо извънредно, е задължително", категоричен беше Бойко Борисов.

Държавата и производителите: Място за паника няма, България е осигурена с храна

"Събирането ни е да видим още веднъж след парламента /гласуването на извънредното положение - б.р./ задачите, които ни се дадоха, кой какво е свършил в този период", анонсира премиерът. Той беше категоричен, че у нас че имаме провизии и храни за две години напред. Борисов се обърна към медиите за съдействие заради притеснението му, че "непрекъснато като се дават опашки, и всички тръгват да се презапасяват".

Именно по нареждане на премиера пред журналистите в МС излязоха представители на различните асоциации в хранително-вкусовата промишленост заедно със земеделския министър Десислава Танева.