Ивайло Иванов
Ивайло Иванов / БГНЕС
След медицинска помощ трима души от тях вече са освободени, трима други са леко пострадали
След взрива складът на „Арсенал“ в района на Мъглиж липсва. Това каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов по време на изслушването си в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред към Народното събрание във връзка с взрива в завода „Арсенал“, цитиран от „Фокус“.

Той уточни, че в склада са се съхранявали готова продукция. „Това не е производствен цех“, каза още главният секретар. По думите му складът е доста голям.

Взрив в „Арсенал” в Мъглиж, петима работници пострадаха (СНИМКИ)

Национална следствена служба са вече на място. Нашата работа беше да отцепим района. Пряка опасност за живота и здравето няма към момента на никого. Огледът започна преди не повече от час. Много е рано да се каже каква е причината - дали е небрежност, дали правилата за съхранение. Това може да се каже на по-късен етап“, коментира още главният секретар на МВР.

При взрива на склада на "Арсенал" 6 души са леко пострадали.

Работи се и по версията за умишлен взрив в „Арсенал”, разпускат клона на завода в Мъглиж

„Първоначалната информация самият склад липсва, за наше щастие няма жертви. Има 6 човека, които са леко пострадали. Трима от тях са освободени след оказване на първа медицинска помощ. Трима души са насочени за наблюдение в хирургията“, каза главният секретар на МВР.

Иванов уточни, че няма никаква конкретна опасност за живота и здравето на никого.
Агенция "Фокус"