/ БГНЕС
МВР не се ангажира с пазене на политическа партия, МВР пази институциите. Това заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов, който заедно с новия ресорен министър Христо Терзийски наградиха всички, помогнали в гасенето на пожарите в Елховско и Свиленградско.

"Най-трудното в момента е да угодим на всички. Ние знаем какви действия трябва да предприемем, но основната ни цел е запазването на гражданския мир в страната. Предпочитам да ме обвиняват, че не съм използвам насилие, отколкото да ни обвиняват за насилия над гражданите. Не искаме МВР да е виновно за едно или друго действие", каза още Иванов.

"През последния месец, след денонощни следствени действия, служители на МВР разкриха няколко убийства, въоръжени грабежи и други тежки престъпления, но никой не ни попита как върви работата в министерството извън денонощната охрана на протестите“, допълни той.

"Голяма част от обществото иска да се намесим с всички правомощия, с които разполагаме, за да осигурим свободното придвижване на гражданите. Простиращите искат да не ги закачаме, да не използваме насилие срещу тях. Какво и да направим, МВР ще бъде виновно", посочиха още те на брифинга

„Сега е трудно да си служител на Министерството на вътрешните работи, но всъщност никога не е било лесно, а най-трудното е да угодим на всички“, каза пред журналистите в Елхово министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.

Той уточни, че СДВР работи върху два сигнала за нарушаване на обществения ред по време на днешната демонстрация пред парламента.

Министър Христо Терзийски и главният секретар Ивайло Иванов връчиха индивидуални награди на 61 служители от Регионална дирекция "Гранична полиция" в Елхово и 31 служители от Регионална дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението", отличили се при потушаването на пожарите в Елховско и Свиленградско.