/ iStock/Getty Images
В страната днес ще бъде слънчево, а температурите ще са типично летни - до 34-36 градуса. Не се очакват рекордни горещини, но все пак ще бъде много топло, най-вече следобедните часове. Утре (сряда) денят ще започне лятно, но още вечерта и през нощта срещу четвъртък от север-северозапад ще нахлуе по-хладен въздух, ще има условия за образуване на купесто-дъждовна облачност. Вече в четвъртък през деня и в петък на много места в страната ще има валежи от дъжд, на места могат да бъдат и интензивни, придружени с гръмотевични бури. Не са изключени и локални градушки. Температурите ще се понижат и ще имаме малко по-прохладно лято. Това сочи средносрочната прогноза за времето, представена в „Дарик Кафе“.

Опасно горещо време, жълт код за високи температури

дъжд момиче
iStock/Getty Images

През уикенда се очаква по-стабилно време - със слънце и приятни, летни температури. Все пак в неделя към края на деня може да ни изненадат превалявания, най-вече на запад и северозапад.
 

В началото на следващата седмица центрове на ниско налягане ще преминават северозападно от страната - през Сърбия и Румъния към Украйна. Така най-вероятно в понеделник и вторник, особено в северозападните, западните и северните части на страната ще има възможност за превалявания и гръмотевична дейност.

Температурите отново ще се повишат.

Какво лято ни очаква - ще има ли рекордни температури и колко ще вали?

лято
iStock/Getty Images

От сряда до петък се очаква по-стабилно време, без драстични промени и превалявания.

лято
iStock/Getty Images

Но в края на следващата седмица, най-вече през уикенда, средиземноморски циклон вероятно ще окаже влияние и времето се очаква сериозно да се влоши.
 
След 15 юли се очаква времето да бъде по-стабилно.

От 10 до 41 градуса през юли

лято
iStock/Getty Images


Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg