/ Георги Димитров
От "Има такъв народ" ще внесат в Народното събрание отново промените за Закона за референдумите, това обяви в кулоарите на парламента депутатът Станислав Балабанов

"Преди 3 месеца порочната сглобка за пореден път отхвърли и нашата воля, и хората на толкова много български граждани, които искат да участват пряко в изборните процеси и в демокрацията в България, отхвърляйки нашия Закон за референдумите. Но ние сме упорити и 3 месеца по-късно входираме наново този закон, прецизиран от нас, с леки корекции от нас", посочи Балабанов. 

"Въпреки че сме изправени пред една стена от корупционери, които ги интересуват други неща в момента, свързани с подялба и разпределение на държавата, все пак се надявам, че ще обърнат внимание на желанията на хората и на нашата инициатива, която е наша битка от много години нас. Казвам "наша", защото миналия ден в публикация от медиите разбрах, че ПП-ДБ ще вкарват техен проект, който ще променя закона за прякото участие на гражданите, абсолютно изкопиран от проекта на ИТН от преди 3 месеца, срещу който те гласуваха против. Не е ли лицемерно, бе, колеги?! Къде бяхте вие преди 3 месеца, когато ИТН ги входирахме всичките тези неща, но гласувахте против?! Много ми е интересно как ще действат оттук нататък тези в пленарна зала, които крадат нашите идеи", допълни той. 

Относно бъдещите преговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ по проекта на коалиционно споразумение, Балабанов видя "дългата ръка на ДПС".

“В коалиционното споразумение прозира дългата ръка на ДПС, тъй като всички регулатори по тяхно предложение трябва да се ревизират през НС, там мнозинство имат ГЕРБ и ДПС”, каза той.

Балабанов смята, че предложението за 50/50 разделяне на държавата между ГЕРБ и ПП-ДБ всъщност е делене на три заради участието на ДПС. “На кого са парламентарните комисии в парламента - на ГЕРБ и ДПС, чии са мнозинствата в парламента, ако решат да действат срещу ПП-ДБ, на ГЕРБ и ДПС. Това е срамно, не виждам реформи за гражданите”, коментира депутатът от ИТН.