Тошко Йорданов
Тошко Йорданов / БТА
Ние, за разлика от нашите коалиционните партньори, не си позволяваме да залагаме едно нещо за сметка на нещо друго. Изборът за шеф на БНБ беше извън коалиционното споразумение и резултатът е такъв, какъвто е, моралните уроци си ги научихме. Това заяви председателят на ПГ на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов.

„Продължаваме промяната“ със заповед към БСП и „Демократична България“ практически заложиха пътното строителство и ремонтите. Блокираха комисията, решенията в залата, започнаха да предлагат едно след други решения, при които започнаха да правят намеци. Ако се случи нещо магистралите, то ще тежи на съвестта на министър-председателя и на финансовия министър, защото блокираха всичко", заяви той.

НС отхвърли кандидатурата на Любомир Каримански за управител на БНБ

"Заради това ние внасяме отново предложение да се разплати с министерско постановление, защото така е законно. Второто е предложението ни да се отпушат ремонтите на пътищата и новото строителство, това да се приеме от НС, защото е неговите правомощия", допълни той.

ИТН предлага и парламентарна комисия, която да следи за прозрачността за извършените плащания на всяко едно министерство, за да не се създават предпоставки за съмнения, както, по думите му, е станало с Министерството на регионалното развитие и благоустройството. "Заради намеците, че в тяхното предложение има икономическа изгода за нас, предлагаме специална парламентарна комисия, която да следи и да одобрява всички плащания на всички министерства", заяви той.

Йорданов изрази мнение, че една такава комисия е редно дори да има председател на опозицията, за да може контролът да е още по-строг.

Петков за коалицията: Мантрата „стабилност на всяка цена“ не е при нас

"Ако не бъдат подкрепени тези предложения, ще има обосновани съмнения, че някой в тази държава иска да прави неща на скрито и че някой в тази държава, говоря за коалиционните ни партньори, въобще не осъзнава, че имат отговорност на управляващи и застрашават живота на гражданите по пътя, гласувайки по този начин", коментира още Тошко Йорданов.