/ БТА
След проведените консултации при президента Румен Радев от "Има такъв народ" заявиха пред медиите, че остават на същата позиция - няма да подкрепят трети мандат за съставяне на правителство. 

"Ние сме единствените, които от самото начало не се отмятаме от това, което сме говорили, за разлика от нашите колеги от другите политически партии. Никой не може да ни обвини, че си сменяме мнението през ден. Заявихме много ясно и категорчно - трети мандат няма да подкрепим, защото няма политическа логика в това - останалите да не подкрепят правителство на най-голямата парламентарно представена група, а в същото време да очакват от нас да подкрепим следващо правителство на малцинството, което странно защо ще управлява с плаващи мнозинства, в което ние също бяхме обвиняване", обясниха от "Има такъв народ". 

Старт на новата серия консултации при президента - първи влязоха от „Има такъв народ“

Тошко Йорданов, Филип Станев и Виктория Василева от ИТН заявиха, че при държавния глава са обсъдили редица проблеми - от това как се стигна до неоползотворяването на първия мандат, през различните възможности пред президента и парламента оттук нататък и актуалната обстановка в страната. 

Радев: Ще преценя кога и на кого да връча третия мандат

Виктория Василева от ИТН коментира и призива на лидера на ИТН Слави Трифонов да подкрепят служебното правителство във връзка със засиления миграционен натиск.

„Независимо от всички политически напрежения и игри, има неща, които са над всеки един от нас. Това са изключително тежки национални проблеми, какъвто е проблемът с мигрантската криза, която много скоро може да почука на нашата врата. Нормално е да постъпим така, както се очаква от едни отговорни български граждани, и да подкрепим тези усилия на правителството, които са насочени към справяне с конкретно тези проблеми“, посочи тя.