От партията настояват да бъдат изплатени допълнителните 1000 лева за медиците на първа линия

Настояваме за решаване на проблема с изплащането на допълнителните възнаграждения от 1000 лв. за медиците, работещи на първа линия. Това каза по време на брифинг в парламента Силви Кирилов от "Има такъв народ", който прочете декларация по темата, предаде БГНЕС.

Кирилов попита защо не се изплащат парите на медиците, ако те наистина са в болниците, както твърди шефът на НЗОК Петко Салчев. Той посочи и още един проблем.

"Корекция на текстовете на методологията, които дават възможност за разнопосочно тълкуване", посочи той и призова за премахването на проблемните текстове.

По отношение на поисканата от ГЕРБ-СДС оставка на здравния министър д-р Стойчо Кацаров, Кирилов каза, че те не заемат позиция.

Станислав Балабанов от "Има такъв народ" коментира, че е логично изборите да се проведат 2 в 1 на първи тур, но това е решение на президента. Според него този вариант ще бъде по-евтин, а и няма да се налага избирателите са се разкарват по три пъти, защото това ще повлияе и на избирателната активност.

Той коментира още, че е важно най-важната задача пред този парламент е да се приеме актуализацията на бюджета и след това да се върви към избори. И поясни, че останалите закони се надява да бъдат разгледани от бъдещия парламент, но всичко зависи от времето, което президентът Радев ще даде.