Правителство с първия мандат няма да бъде гласувано, а ГЕРБ няма да играят с кворума, за да успеят. Такова мнение изрази депутатът от ПП Искрен Арабаджиев по NOVA.

„Ясно сме казали, че няма да подкрепим мандата на ГЕРБ. Не подкрепяме експертно правителство”, каза Арабаджиев.

„Въпреки че нямаме 121 депутати с ДБ, бихме поели отговорността да управляваме в тази тежка ситуация”, продължи депутатът. Той обаче обясни, че от ПП все още не са решили дали изобщо ще предложат кабинет с втория мандат.

Герджиков: НДСВ се завръща на политическата сцена

„Нека видим какво ще се случи с първия мандат”, каза Арабаджиев.

„Гледам Габровски – виждам Беров. Експертните правителства са вредни за страната. След Беров имахме огромна инфлация, фалит на икономиката”, коментира Арабаджиев.

Според него в предложения проектокабинет мнозинството от номинираните са хора от „втория ешалон на ГЕРБ”.

„Виждаме и министри, свързани с Тройната коалиция.  Неприемливо за нас предложение е Николай Павлов – човекът, който уволнихме от „Булгаргаз”, защото работи за руските интереси. Назначен е от ГЕРБ и когато искахме да го уволним, президентът не беше съгласен. Това е поредното доказателство за колаборацията между ГЕРБ и Радев, която се появи в последно време”, каза Арабаджиев.

„ГЕРБ трябва да отговорят – защо предлагат министри от Тройната коалиция, при положение, че те дойдоха на власт именно с обвинения за тежка корупция в Тройната коалиция. Вторият въпрос е по отношение на г-н Павлов и опитите му да не допусне азербайджански газ. Трябва да говорим и за предложения министър на отбраната. През 1982 г. той е станал магистър по военно дело в Ленинград.

Какъв е този псевдо евроатлантизъм?”, каза Арабаджиев.

Повече гледайте във видеото.