Имаше нещо недоизказано във вчерашния видеозапис на министър-председателя, заяви вицепрезидентът
Какво ще бъде решението на президента (дали да свика КСНС след призива на премиера Кирил Петков - бел.ред.)  – предстои да видим, това е в изцяло на неговите правомощия, ще си направи своя анализ и ще излезе с решение. Това, което ми липсва, е следното – вчера министър-председателят аргументира това свое предложение с международния натиск, но по никакъв начин не даде възможност да чуем други аргументи. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти.

Петков призова Радев да свика КСНС за преговорите между България и Северна Македония

Има ли промяна в условията, има ли нови резултати от страна на РСМ, знаете, че на 10 януари имаше почти 5-часово на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС), след което излезе консолидирана национална позиция, в която имаше две много важни елемента. Първият от тях е, че ние не можем да се обвържем с конкретни срокове по отношение на даване на зелена светлина за начало на преговори с нашите западни съседи, второто е, че чакаме конкретни резултати, най-вече изпълнение на Договора за добросъседство. Ако министър-председателят е намерил аргументи в тази посока, то това щеше да е добре да ги чуем, посочи Йотова.

Според нея, аргументите на българския премиер са били по отношение на външен адрес.

Протест на ВМРО блокира движението през Кресненското дефиле (ВИДЕО/СНИМКИ)


"Имаме най-малкото 3 документа на българската държава – Рамковата позиция на МС, декларация на НС, решенията на КСНС – всички в тях са вписани условията, които има България. До този момент не виждам нито едно от тях да е изпълнено. Още повече, че в последните месеци избухна още повече и силно езикът на омразата, още повече от хора, които заемат управленски позиции в Република Северна Македония", коментира Йотова.

Имаше нещо недоизказано във вчерашния видеозапис на министър-председателя, смята вицепрезидентът.

Имах усещането, че нещо е станало, защото в края на работния ден, изведнъж нещо неочаквано се е случило, коментира още тя.