Днешното събитие е част от един дълъг процес. Точно днес няма да има развръзка. Интересно за анализ е да се види, какво ще се случи когато профилът на протеста се превърне в социален.

Към този момент той е по-скоро политически”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” политологът Доц. Росен Карадимов. Според него, ако някой няма интерес от провокации на протестите - това са именно протестиращите.

Полицаи откриха бутилки, павета и ножове, складирани в района на протеста (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Заявките за проверка на управлението и ревизия са били казвани много пъти в политическата история. Слушали сме ги много и винаги са намирани само незначителни неща. Смятам, че и този път ще бъде така, ако има такива проверки”, заяви политологът доц. Стойчо Стойчев.

Според него, политиците в голяма степен са зависими от държавната администрация, която е една и съща. „Това означава, че едни хора в министерствата трябва да изобличат сами себе си, че са правили сделки през предишния политически мандат”, обясни Стойчев.

Според Карадимов, в политиката търсенето на консенсус е добро нещо, а сделката - лошо. „Става дума за нов модел по който страната трябва да тръгне. Ако по този модел няма консенсус това би било невъзможно”, заяви той.
nova.bg