Илияна Йотова
Илияна Йотова / Президентство на Р. България
Тя посочи, че изкуството за водене на преговори е трудно
Вицепрезидентът Илияна Йотова участва в отбелязването на 118-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание в гоцеделчевското село Попови ливади. Тя говори пред журналисти и за предложения за премиер от ИТН - Пламен Николов.

"С представянето на кандидатурата за министър-председател на Пламен Николов смятам, че имаме съвсем нова ситуация и формула за следващия кабинет", коментира Йотова.

По думите и по този начин спечелилата изборите партия ("Има такъв народ") се ангажира вече партийно и политически със следващото управление. "Предстои да се види какъв ще бъде съставът на предложения кабинет, но самата фигура на Николов, като част от партията ИМТ, означава по-голяма отговорност и по-сериозен политически ангажимент от политическата сила", каза още вицепрезидентът.

Илияна Йотова посочи, че изкуството за водене на преговори е трудно, но се надява в следващите седем дни емоциите да намалеят и "Има такъв народ" да намери съюзници и парламентарно мнозинство.

"Президентът изпълни своите конституционни правомощия, той наблюдаваше много сериозно и детайлно политическата ситуация и прецени, според мен, най-удачният момент да връчи мандата за съставяне на кабинет.", посочи още вицепрезидентът.