Илияна Йотова
Илияна Йотова / Президентство на Република България
"Хората са разочаровани от политическата класа, очакват най-накрая да има стабилно правителство. Ще бъдат изключително внимателни и ще следят всяка стъпка на този нов кабинет. Не е добре да има още едни избори, днес изследванията го показват красноречиво", заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти във Велики Преслав.

Тя е на посещение в старопрестолния град във връзка с Международния културен форум "Велики Преслав - история на цял един народ" 2021.

По думите ѝ, днешната пресконференция на "Има такъв народ" показва желанието на партията да се търсят пресечни точки между програмите, идеите и вижданията на партиите на протеста.

Йотова: Надявам се, че в следващите дни ще надделее разумът

"С днешната пресконференция те бяха поканени, буквално официално да се седне на масата на преговорите, след като бъде конституирано следващото 46-то Народно събрание", каза тя.

"Партията "Има такъв народ", ако не влезе в конкретна коалиция с другите партии и сама поеме отговорността да състави Министерски съвет, носи много голяма отговорност, тъй като очакванията към тях ще бъдат много големи", каза още тя.

Вицепрезидентът Илияна Йотова е патрон на Международния културен форум "Велики Преслав - история на цял един народ".

"Организаторите са много сърцати и отговорни хора, защото успяват да го поддържат толкова много време. Това е форум не само за историята на Преслав, а за историята на цял един народ, както са го назовали. Много е хубаво, че с всяко издание децата стават повече - не само от територията на страната, но и дори от далечна Канада. Много е важно да видим как изглежда историята ни през техния поглед и да ги учим на родолюбие", заяви Илияна Йотова.
БТА