Илхан Кючюк
Илхан Кючюк / Пресофис на Илхан Кючюк
Илхан Кючюк поздрави ДПС за 33-та годишнина на партията. Той отправи поздрав към учредителите и всички съмишленици на партията с пост на страницата си във Фейсбук.

"Днес е ден за благодарност, 33 години поред, на всеки 4 януари благодарим на учредителите на Движението за права и свободи за възможността да бъдем част от голямото семейство на ДПС, за уроците и съветите, за насърчаването на амбициите и отговорността към обществото, която трябва да осъзнаваме всеки ден! Благодарим за увереността, напътствията и доверието! Защото какво е по-важно от доверието? Онова доверие, което години наред получаваме от избирателите. То е факт, защото ние знаем, че доверието е единственият ресурс, с който разполагат политиците, а в политиката, както и в живота, е важно да отстояваш позициите, в които вярваш и да не отстъпваш от принципите си", пише Кючюк. 

"Пътят, който извървяхме за тези три десетилетия не беше лек. От защитник на правата на турците и мюсюлманите в България, до защитник на правата и свободите на всички граждани. Оценен и признат в регионален, европейски и световен мащаб! Години наред ДПС е своеобразен наръчник за политика и демокрация, който всеки да прочете и да вникне в смисъла му", категоричен е евродепутатът. 

"Изминалата 2022г. показа на Европа и света, че мирът и войната не са абстрактни понятия. Мирът не беше оценен достатъчно и в началото на миналата година Европа усети тежкия удар на войната на гърба си, последствията от която ще дават дълго време отражение на живота на всички ни. Оказа се, че мирът винаги е бил ценност, а не просто даденост", пише още Илхан Кючюк.

"Днес България e изпълнена с кризи, редица на пръв поглед непреодолими препятствия и нерешими проблеми. Разрешаването на голяма част от тези проблеми изисква да се направи мост между миналото и настоящето. И това е една от характеристиките на лидерството. Или както пише Хенри Кисинджър в своя труд “Лидерство” - лидерите мислят и действат в пресечната точка на две оси: първата - между миналото и бъдещето; втората - между постоянните ценности и стремежите на тези, които ръководят", пише още евродепутатът. 

"Нито една промяна в историята не се е осъществила без реалистична оценка на миналото, въз основа на нравите и характерологията на едно общество.
Нито един значим и траен политически УСПЕХ не може да бъде постигнат без обединените усилия на целия интелектуален и политически елит на страната. Трябва да си или наивен, или високомерен, за да допуснеш, че това може да се случи през ХХI век", пише Кючюк.

"Но както се казва, съдбата ни дава втори шанс… само остава уроците от изминалата година да са научени, за да не повтаряме същите грешки и през новата. Ние депесарите добре знаем от г-н Доган - “случаят, т.е шансът помага на подготвения”. Честит рожден ден, ДПС!", завършва своя поздрав Илхан Кючюк.