40 хил. лева от Народното събрание е получил от началото на годината Христо Иванов, по-известен като Ицо Хазарта. Това разкри самият той в публикация в социалните мрежи.

Парите народният представител от "Продължаваме промяната" е изхарчил. Но, за благородни цели.

Скандал в парламента: Ицо Хазарта с неприличен жест към групата на ГЕРБ-СДС

Ицо Хазарта обясни, че всичките му депутатски заплати са дадени за образованието на изоставени деца. "Тези деца може да станат учени, спортисти, инженери, лекари или работници. Може да станат проститутки, крадци или просяци. Аз вярвам, че този въпрос се решава сега, в този момент. И правя каквото мога.
От шест месеца аз давам цялата си депутатска заплата до последната стотинка, за да помагам за образованието на тези деца.
Осигурих на няколко десетки от тях едногодишен курс по английски език", гласи отчетът на депутата.

 

Освен финансовата помощ, той споделя още, че редовно обикаля на собствени разноски местата, в които са настанени изоставените деца. И освен, че помага за образованието им, Хазарта се опитва да ги научи и на нещата от живота.

"С много от тези деца си говорим открито за наркотиците и алкохола. Искам децата да знаят истината за тях не от паркетни лелки и чичковци, а от някой, който е изял истинското дърво. И да знаят наистина как да се предпазят. Дотук съм помогнал пряко на няколко десетки деца. Живот и здраве, до края на тази година ще бъдат стотици", разказва още Ицо Хазарта.

Ицо Хазарта: Не сте за среден пръст, за килия сте, но ще дойде и този момент

"За някои в парламента да лапаш нещо е бизнес. За други нещата стоят по друг начин.
Благодаря за вниманието!", завършва постът във Фейсбук на народния представител.